Ací teniu el resum del plenari ordinari de juliol:

Per unanimitat de tots els grups es van aprovar les dates festives per a 2015: 11 i 12 de juliol festes del poble. 17 i 18 de març i 2 de maig com a dies festius a l’escola.

Pel que fa a la moció que presentarem sobre aconfessionalitat i assistència institucional de la corporació municipal a actes religiosos, hem de dir que no va estar aprovada pels vots en contra tant del Psoe com del PP. Els dos partits van coincidir en els seus raonaments: són actes més culturals que religiosos. El poble és eminentment catòlic i els seus votants volen que estiguen presents, de manera institucional, a eixos actes religiosos. Des de Compromís per Rafelcofer vam argumentar que estem a un estat aconfessional, en el que cal respectar totes les manifestacions religioses. Eixos temps on l’església i els poders polítics no tenien línia divisòria creem que ja han passat.

Respecte a la moció sobre la celebració cada 28 de juny del dia de l’orgull Gai, tampoc va estar aprovada, però en este cas pels vots en contra del grup socialista. Tan el PP com Compromís vam votar a favor. La raó va ser, entre d’altres, que no els semblava bé que al balcó de l’Ajuntament estiguera durant dos dies penjada la bandera multicolor de l’Orgull LGTB, tal i com ha estat present en moltíssims ajuntaments progressistes eixits de les últimes eleccions locals.

Sembla que amb este nou equip de govern socialista, ens hem quedat ancorats al segle dènou.

Per acabar vam fer algunes preguntes:

  1. Ens vam interessar per la convocatòria de places de treball del Salari Jove que encara no han eixit. La resposta va ser que es faria al mes de setembre, quan decidiren els perfils del llocs de treball a desenvolupar.
  2. Vam preguntar perquè una empresa privada estava portant l’escola d’estiu. Se’ns va dir que el motiu era que havien tingut poc de temps per a organitzar-la i així hi hauria una millor organització. La proposta de Compromís és que es tinguera en compte per a altres convocatòries a persones del poble que poden fer eixa funció i evitar contractacions externes.
  3. Vam manifestar la nostra queixa sobre l’acte de la presentació de festes, que per segon any consecutiu ha presentat moltes deficiències. Pel que fa al so, a la il·luminació i a l’escenari. Se’ns va dir que es tindria en compte per a l’any que ve, reconeixent que certament va estar molt poc adequat a la solemnitat de l’acte, però que ja estava concertat amb anterioritat a l’entrada del nou equip de govern.
  4. Vam demanar que es redactara una ordenança sobre l’ús dels espais públics: auditori, casa de cultura, sala d’usos múltiples, etc per tal que qualsevol associació o entitat puguera utilitzar-los amb unes normes concretes.
  5. També vam preguntar per uns jocs infantils que s’havien rebut d’unes ajudes i on anaven a instal·lar-se. De moment encara no ho tenen decidit.

Al final es va afegir una moció presentada pel Psoe sobre la llei de protecció ciutadana “llei mordassa”, que suposa una retallada dels drets polític i civils recollits a la Constitució i demanant la seua immediata derogació. La moció va ser aprovada amb els vots a favor del Psoe i de Compromís. El PP va votar en contra.